Joillakin ihmisillä on enemmän haluja ja matalampi kynnys harrastaa seksiä kuin toisilla. Miksi se on tuomittavaa naisilla ja ihailtavaa miehillä?

   Lukuisat seksikumppanit tekevät naisesta yleensä huoran ja miehestä pelimiehen. Termillä pelimies ei ole suorastaan myönteistä kaikua, saati sen rinnalle nousseella pelinaisella. Ne ovat kuitenkin leikkisämpiä ja hyväksyvämpiä nimityksiä kuin huora, joka pelinaista useammin lankeaa naisen niskaan. Pelimies tai -nainen kuvaa henkilöä jolle sänkyseuran pokaaminen on huvittelua. Sanaan sisältyy arvio siitä että henkilöllä on rappioitunut arvomaailma, mutta toisaalta sana on jokseenkin leikkisä. Sen sijaan ilmaisuihin huora ja helppo nainen liitetään erittäin kielteisiä mielikuvia; nainen ei arvosta itseään, hän ei ajattele muuta kuin seksiä tai hän “alentaa” itsensä tasolle, jolla häntä ei tarvitse kunnioittaa.

   Suomen kielestä löytyy kyllä seksielämään viittaavia herjauksia tasapuolisesti molemmille sukupuolille (miehille mm. rattopoika ja p*lluhaukka). Epäkohta piileekin sanojen sijaan siinä, kuinka helposti nämä vähemmän imartelevat stigmat heltiävät. Jos mies pokaa hurvitteluseuraa sänkykamariin viikonloppuisin, häntä ei odota halvaksi tai rattopojaksi leimautuminen. Nainen taas saattaa jo muutamasta, pitkälläkin aikavälillä tapahtuvasta seksiseikkailusta saada polttomerkinnän “helppo”.

   Mikä tekee naisesta helpon tai halvan? Samat asiat, jotka tekevät miehestä menestyksekkään? Naista haukutaan helposti helpoksi, jos hän haluaa miehen kanssa sänkyyn ensimmäisillä treffeillä. Miestä ei halveksuta vastaavasta, vaan häntä päinvastoin taputellaan selkään ja kehutaan hyvästä suorituksesta. Toisaalta aseksuaalinainen tai neitsytkin joutuu herkästi kuuntelemaan huorittelua, jos hänellä on “vääränlaiset” vaatteet tai vaikka paljon miespuolisia ystäviä. Vaikuttaakin siltä että nainen on “halpa” ja “huora” riippumatta siitä mitä hän tekee!

   Tässä ote Darklingin sanakirjasta ohjeeksi parempaan kielenkäyttöön:

Helppo, halpa = mies tai nainen, joka on helposti suostuteltavissa tekemään asioita vasten omaa tahtoaan/järkeään (esim. suostuu seksiin ilman ehkäisyä, vaikkei tiedä toisen taustasta), valehtee saadakseen seksiä (esim. väittää haluavansa muutakin tai olevansa puhdas) tai pettää kumppaniaan, koska ei pysty hillitsemään itseään. Tuottaa käyttäytymisellään harmia joko muille ihmisille tai itselleen.

   P.S. Tämän tekstin tarkoituksena ei ole ihannoida/tuomita irtosuhteita, vaan osoittaa epäloogisuus erottelevassa suhtautumisessa miesten ja naisten seksikäyttäytymiseen. (Irtosuhteista sen verran, että mielestäni ihmisillä on vapaus tehdä mitä he haluavat, kunhan eivät toiminnallaan vahingoita muita ihmisiä.)

97608426.jpg

On helppo vai saa helposti haluamansa?